HOME
16th Flanders Mustang Event

Het 16FME was een succes. Bedankt aan alle deelnemers om daar voor te zorgen. De start was dit jaar, voor het eerst, in Nederland. Net boven Zelzate bevindt zich Westdorpe, en daar kozen we dit jaar voor de zaak De Baeckermat. We wisten dat het goed ging zijn, we hadden er al eens gegeten en we waren met de Mustangdrivers daar al eens vertrokken voor een weekend Zeeland.
Zondagmorgen, kwart voor acht, ik kom van de R4 en zie in mijn achteruitkijkspiegel een zwarte 2006 Mustang, toch niet al een deelnemer ? De inschrijvingen starten pas om 9u….. jawel hoor, Claude heeft het traject wat overschat en komt gelijk met ons toe in Westdorpe. Wat later zitten wij aan de ontbijttafel en man wat is die indrukwekkend ! Een groot buffet en ook zeer mooi uitgestald. Wat later beginnen de inschrijvingen want de Mustangs stromen toe. Al gauw staat de parking vol met kleurrijke (en helaas natte) Mustangs. De briefing wordt gelukkig gegeven tijdens een droog momentje, en iets na 10 trek ik de eerste groep van 12 Mustangs op gang. En ik heb wat bij hoor: een 2013 GT, een Eleanor, een 70 Mach I, wat een mooie Mustangs weer dit jaar. We tuffen een 40tal minuutjes door Zeeland, mooi en rustig en dan botsen we België in. Iets na 11u parkeer ik in Lokeren bij feestzaal Den Orchidee. Een tent zorgt ervoor dat we droog kunnen aperitieven (een Duits Rijnwijntje, meegebracht tijdens het laatste Mustangdriversweekend) en de praktische proef uitvoeren. Gezien de beperkte parking dit jaar is het dit jaar een balletje gooien. Ik moet het natuurlijk voordoen en scoor 3 keer ! Terwijl de restant van het aperitief wordt uitgedronken slaan de deelnemers aan het basketten.
Om kwart over twaalf gaan we allen de zaal binnen voor onze driegangen menu. Tijdens de maaltijd komen er 2 koppels aan, die graag meerijden met een Mustang. Dankzij Miguel, Monique en Claude lukt dat zonder probleem. Ook de zon komt door de wolken piepen en dat is meer dan welkom. Gezien de parking overvol stond, is het een beetje moeilijk om de groepen te vormen, maar om kwart voor drie vertrekken we voor 60km Vlaamse wegen. Het zijn typische FME baantjes, draaien en keren door het veld.

Na een kleine twee uur rijden, en dat quasi zonder regen, komen we terug aan in Den Orchidee. De Mustangs vol met modder en zand, maar de deelnemers hebben genoten van de rit, en dat telt. Eens allen terug in de zaal, start ik met de prijsuitreiking. Kris de Moor, heeft de 1e prijs beet, Nico Van Der Klok de 2e en nieuwkomer Alfons Baeyens de 3e. Iedereen krijgt ook nog z'n aandenken: een fles Ondinneke bier van brouwerij Den Glazen Toren, getooid met een FME papiertje. Naar ik gehoord heb was iedereen tevreden, nieuwkomers bevestigden al hun deelname voor volgend jaar, en dat is het beste compliment dat ik kan krijgen. Het was super. Geniet van de foto's.