HOME
6u Spa Francorchamps

Ik ga al 6 jaar naar de 6u; dit jaar niet anders natuurlijk. Of toch ? Vermits we deze keer 3 ronden op het circuit beloofd werden door de BFOV (Mustang heeft iets speciaals te vieren dacht ik) kwam ik natuurlijk mét mijn fastback. Deze rondjes gingen door op vrijdag zodat een dagje verlof werd genomen. Een 70 tal Mustang kon inschrijven voor deze kans, en samen met Miguel en Mustangdrivers Maarten & Patrick  was ik daar uiteraard bij.
Ik vertrek kort na de middag onder een stralende zon, tegen dat we E-42 oprijden is er al heel wat meer bewolking maar het is nog droog. We checken in bij de B&B op 7km van het circuit en als we daar vertrekken begint het na 5 minuten te gieten. Gelukkig houd het op als we op de parking staan waar we hebben afgesproken met de anderen drivers en waar we onze toegangsbandjes voor het circuit ophalen. Ik wrijf alvast de fastback droog. Wat later staan we op de parking, terug onder de zon, en waar al verschillende andere Mustangs klaar staan. Er staan veel gekenden bij, maar ook totaal onbekende Mustangs. Op het circuit gaan we ook langs in het huis van de BFOV waar de goodies verdeeld worden. En dan terug naar de parking waar nu 70 Mustangs staan, klaar voor de rondjes op het circuit. Nadat de laatste racewagen is gepasseerd (op een droog circuit), trekt de pace-car ons allen op gang. Vroem het circuit op en recht de Radillon op. We kunnen 3 ronden genieten van het mooiste circuit van de wereld ! Zalig gewoon. Ik film dit allemaal dankzij een geleende GoPro camera die op het dak gemonteerd is. Twintig minuten later is de pret over en parkeren we terug op de parking. Iedereen heel tevreden, sommigen met rokenden banden en remmen, een enkeling op een autoambulance…..

Nadien gaan we allemaal terug naar het huis van de BFOV waar een dinner buffet is. Het wordt een gezellige babbelavond ! Nadien gaan we, het is ondertussen donker, nog even in de pitsboxen langs. Het Belgisch team met een hardtop Mustang heeft pech en dient de motor te vervangen, en die moet nog gehaald worden ! Nog even werk dus. De andere pitsboxen herbergen nog veel mooie mechaniek, hier en daar wordt nog druk gesleuteld, lichten afgesteld en gepoetst. Net voor tienen vinden we het genoeg geweest en vertrekken. Onze wagens zijn de enige die nog op de parking staan….. gelukkig was de beveiliging nog aanwezig (er werd ons wel fijntjes gezegd dat de bareel 30 minuten later zou dicht gaan). We rijden terug naar de B&B, en als we daar aankomen zien we een blauwe hardtop met gele strepen parkeren, Miguel logeert indezelfde B&B. Algemeen gelach want dat wisten we van mekaar niet. De wagens worden afgesloten en beveiligd en ik leg ook mijn cover over de fastback.
Na een lekker ontbijt met zicht op het kasteel aan de overkant van de vallei kunnen we starten onder een blauwe hemel. De andere logee is trouwens ook een liefhebber van oldtimers: een Nederlands koppel met een 58 Chevrolet Van, tof ! Vlak voor Francorhamps dorp rijden we plots de mist in. Daar pikken we Maarten op en even later staan we op parking 12, aka de oldtimerparking.  
's Morgens genieten we nog eens van al het moois in de pitboxen en na de middag komt ook Mustangdriver Stephan aan. We zien ook dat MustangPassion een stand heeft op de oldtimerparking, dus we gaan daar even kijken en maken kennis met Stéphane, de voorzitter.
Terug bij het huis van de BFOV (het is dorstig weer, dus we gaan iets drinken) zien we ook Ronny en stappen we de Radillon op en nemen plaats bij de virage de Bruxelles zodat we kunnen genieten van de 107 deelnemende wagens voor de 6u race. Het Belgisch team heeft tot 15h gewerkt en de vervangmotor doet het, de Mustang rijdt mee ! Tien Ford GT's, veel Mustangs, Cobra's, Jaguar's en ander moois vullen de hemel met schitterende motor geluiden. Helaas krijgen we net voor 17h al een eerste bui met blikschade tot gevolg. We wandelen terug naar de parking en bekijken nog eens alle oldtimers. Dan terug naar de stands voor wat eten. Terwijl we zitten te eten zien we al pikzwarte wolken over het circuit trekken. Als we terug in de "Belgische" pitbox staan barst de bui los. Donder, bliksem en massa's water dalen neer over Spa. Eén Ford GT houdt het voor bezien en rijdt z'n pitbox binnen, maar de meesten blijven gewoon doorrijden !

Wij houden het ook voor bezien en keren (gelukkig in het droge) terug huiswaarts. Alweer een schitterend weekend achter de rug ! Geniet van de selectie foto's.