HOME

50 jaar Ford Mustang - Circuit Park Zandvoort

Zandvoort. Waar beginnen ? Dit was zo een ongelooflijk weekend, op alle gebied. Misschien eerst even TMCN bedanken (bestuur & alle helpers en vrijwilligers) om dit te organiseren. Dit evenement was het schoolvoorbeeld van wat een club doet voor haar leden.  
De week voorafgaand aan het evenement was ik (net zoals veel leden) druk aan het poetsen, een Mustang moet blinken he. Ik werd tevens nog gevraagd om met mijn fastback in de "Timeline" te staan, heel leuk. Ik spreek af om samen met Miguel al op zaterdag te vertrekken. Na een kleine file in Hillegom dorp, rijden we de parking op van het Ford Museum waar verzameld wordt om gezamenlijk naar het circuit te rijden. De parking is al quasi te klein en het is nog maar 13h ! Na de inwendige mens te hebben versterkt, bezoeken we het museum (korting met de club pas), dat mooi en interessant is. Wat een hoop Fordjes staan daar binnen zeg. 


Om 16h trekt Raymond de stoet Mustangs op gang, dat ging natuurlijk gepaard met het nodige gegil van banden en het geronk van motoren (wat zijn we toch allemaal kleine kinderen, haha). Even later staan we op het circuit, nog niet bij de paddock's, dat gaat pas om 19h. We kunnen wel al inchecken in het hotel vlakbij het circuit én het strand. De zorgt voor file aan de receptie. Toch is er nog tijd voor een strandwandeling en een douche alvorens naar de zaal te gaan voor het dinner om 20u. De band is er ook al en vrij snel vliegen de deuntjes ons om de horen. Samen met ma & pa, Miguel en Peter & Anneke genieten we van een geweldig buffet, voorafgegaan door een korte maar krachtige speech van Reiny. Alles dames van het bestuur zijn tevens in beeldige kleedjes getooid, en die ontsnappen niet aan de fotografen natuurlijk. Na het dessert wordt de dansvloer goed gebruikt en wordt er gezellig gebabbeld (eerder geroepen want de band speelde net iets te luid). Om halfeen houden we het voor gezien. 
Om 7u30 vind ik al een paar mensen aan het ontbijt en eveneens Loes, die nog niet goed wakker is. Miguel vergezeld ons iets later. We moeten namelijk al om 8h25 op het circuit zijn voor de briefing voor het vrij rijden. Als we er samen naartoe stappen krijg ik een lift van Jacco die net toekomt. Ik was dus sneller in de paddock en op tijd voor de briefing die zeer serieus wordt genomen. Veiligheid voor alles ! Terwijl ik de Mustang leeghaal en al onze bagage in Peter's hardtop drop zijn de eerste al aan het karren op het circuit. Wat later staan pa & ik ook klaar, koffer leeg, helm op: klaar ! Na een kennismakingsronde verlaat de pace-car het circuit, krijgen we groene vlag en kunnen we gaan ! Binnen de korste keren zijn de snellere Mustangs verdwenen en kan ik genieten van een prachtig circuit. Super om dat te doen met een 66er Mustang. Ik word maar drie keer gedubbeld door de 2013 Boss 302, maar ik vind het geweldig, en 145km/u op het rechte stuk vind ik snel genoeg !
Nadien kan ik net de presentatie van de 2015 Mustang zien, en dat is een convertible en die had ik nog niet gezien. Ondertussen staat de Timeline vol, en het stuk met special editions en loopt de parking vol met bezoekende Mustangs. Uiteinlijk meer dan 500, fantastisch gewoon. Net na de middag worden de wagens van de Timeline gevraagd om parade te rijden op het circuit. Ma vergezeld met deze keer en ook Mark Hayden en z'n vrouw. Mark is diegene die het evenement in Silverstone organiseerde voor de Engelse Mustang club. We rijden de "kleine" ronde op het circuit, maar wel 4 stuks ! Iedereen kan genieten en tonnen foto's maken.
Een hapje en een drankje zijn zeer welkom nadien, en dat doen we samen met Rob & Renate.  Nadien is er dan eindelijk tijd om al die Mustangs te gaan bewonderen en nog wat foto's te nemen van de volgende sessie "vrij rijden" waar Peter nu z'n Mustang de sporen geeft. Ik geef m'n 2e sessie graag aan Dirk & Manuela, en die genieten er ook van ! Hun Shelby huilde en brulde tegelijkertijd. En dan wordt het tijd voor de eind parade, alle Mustangs mogen het circuit op. En dat worden er uiteindelijk 305 !! Wat een zicht, uniek gewoon. Ook deze keer heb ik passagiers mee, 2 oude Nederlandse heren die wild zijn van mijn fastback. Ze genoten er van, het werd enkel wat stiller toen ik wat harder kon rijden haha. En eentje zei bij het zien van 2 dames achterop in een cabrio: "kijk die Mustang heeft 2 kontjes" hilarisch !
Nadien begon de grote vlucht huiswaarts voor velen. De parking was quasi leeg toen ik terugparkeerde. Pa had ook genoten, die reed namelijk mee met Dimitri & Jolien. Voor Dimitri de eerste keer op het circuit, en hij gaf de 390ci de sporen hoorde ik.
In de paddock nemen we nog een drankje samen met Nederlandse vrienden. En vertrekken dan maar en bedanken nog eens alle bestuursleden van TMCN. Ook kon ik voorzitter Reiny nog vastleggen opgevoelige plaat toen ie een ritje kreeg in de 2015 !! De gelukzak. Foto's zijn onderverdeeld in: 2015 - Circuit - Andere - mijn wagen. Geniet ervan.

Foto's 2015
Foto's circuit
Foto's andere
Foto's mijn wagen (foto' s van Ford Nederland tijdens de Timeline Parade)
De 2015 en een 1964 Mustang
Mijn wagen in de Timeline display
Op het circuit tijdens de Timeline parade