HOME
20th Flanders Mustang Event

Voor diegenen die erbij waren lezen jullie niets nieuws: deze editie was de laatste. Jawel, na 20 jaar stoppen we ermee. We willen alle deelnemers en medewerkers bedanken voor 20 jaar meerijden en meehelpen. Wat startte als een rit met 5 deelnemers (inderdaad), groeide uit tot de grootste Mustang rit in Vlaanderen met dikwijls 50 Mustangs. Ook buitenlandse deelnemers vonden hun weg: Nederland, Luxemburg, Duitsland en zelfs Engeland was ooit vertegenwoordigd. En daar zijn we uiteraard fier op !

Deze editie was een succes en speciaal. Speciaal voor verschillende redenen: een anniversary editie, de laatste, maar ook een editie waarbij yours truly in panne viel tijdens de namiddag rit. Het bleek uiteindelijk de veiligheidsklem te zijn die op de accupool zat, die stuk was. Nogmaals bedankt aan allen die de fastback terug tot leven konden wekken en diegene die voorstelde om dat ding er vantussen te halen.

We konden dit jaar weer op quasi 50 Mustangs rekenen, uiteraard op de dag zelf een paar minder (mensen die bijvoorbeeld na hun vakantie thuiskomen en zien dat hun straat is opgebroken en dus de garage niet uitkunnen, of mensen die hun intercooler stuk rijden). Ik had ook weer 2 passagiers een zitje kunnen aanbieden. Het weer speelde ook goed mee, nauwelijks een drupje regen. Bij de start was het nog wat frisjes maar in de namiddag gingen de cabriokappen open. Dit rit zelf verliep vlot in de ochtend, in de namiddag zorgde een lokale kermis voor een afgesloten straat in St Jan (ik zal het in café nog eens gaan vragen of de straat openblijft, zucht). Niet iedereen zagen we terug op het eindpunt, er zijn altijd vroege vertrekkers, maar het grootste deel van de deelnemers was er ook voor de prijsuitreiking. Vermits het een anniversary editie was, werd iedereen in de bloemetjes gezet, en waren er 13 prijzen voor de wedstrijd in plaats van 10. Ook het gewonen aandenken (een deluxe wijn open setje) was er voor iedereen. Na het afscheid (lees heel veel handjes en kusjes) was het tijd om de dag af te sluiten, en dat deden we naar jaarlijkse gewoonte met een etentje met de Mustangdrivers. Fantastische dag, bedankt allemaal.