HOME
Vakantie Ardèche

Omdat de 2017 vakantie in de Ardèche ons zo bevallen was, besloten we dit jaar weer te gaan. Eerst op weekend met de Mustangdrivers in de Champagne streek (klik hier) en vandaar zouden we verder rijden naar Largentierre. Dit keer wel niet via de snelweg en Lyon maar via de kleine wegen. De ruwe uitgestippelde route was ongeveer 800km. Een stevige rit dus voor 1 dag ! We vertrokken richting Châlons en passeerden Troyes op weg naar Avallon. Vandaar door het mooie Pays de Morvan en dan naar Moulins. Om Clermont-Ferrand te passeren namen we een stuk snelweg en dan de afrit naar Le Puy en Velay. Vandaar zagen we al de bergen die we door moesten om zo het laatste stuk naar het domein van Eau Vive te rijden. Om kwart na negen waren we ter plaatse; een geweldige rit met veel schitterende wegen, zichten, kerken, kastelen, een bourgondische koekjesfabriek en een onverwachte lunch in een klein dorpje bij Belgen uit Brugge en Moeskroen. Zo veel leuker rijden want je ziet en beleeft wat.

In Largentierre bezochten we terug Balazuc, reden we terug de Gorges, ontdekten we Aiguéze, gingen opnieuw wandelen in het Bois des Païolives en aten we in Likoké bij Cyriel Huysentruyt in Les Vans. Op vrijdag morgen vertrokken we vroeg voor de rit naar Genève, alweer de snelweg vermijdend. Het vertrek in de Ardèche was heel mooi en wat later reden we het Parc Régional du Vercors in richting St-Gervais . Lees, een paar cols, vele haarspeldbochten en prachtige zichten in de bergen, absoluut zalig was dat. Topper was de col de Rousset op 1254 meter, de D518 was subliem. Na St Gervais was het parc régional de Charteuse aan de buurt, we bleven in de bergen rijden. Sommige afdalingen waren steil genoeg om voornamelijk in L te rijden aan 23km/h, zo kwamen we niet in de problemen met de remmen. In het Parc régional du Massif des Bauges namen we de Col des Prés op 1135m, daar was de D206 hét baantje (17km klimmen naar de col). De afdaling richting Lac d’Annecy  was heel mooi, prachtig zicht op het meer. Het is een mondaine drukke plaats, dus daar, naast het meer, reden we een beetje file. Daar werd ook een '68 cabrio gespot. Eens hier voorbij namen we de snelweg tot in Genève. We reden vlotjes de grens over en een beetje later rijden we Genève binnen, gelukkig hebben we plaats in de parkeergarage van het hotel.

Na een korte verkenning van Genève ’s ochtends, vertrekken we kort na de middag richting Bourgondië. We steken de Jura over en kunnen nogmaals genieten van prachtige wegen en zichten (nvdr: vooral opletten voor grote stenen in het midden van de weg……. als je die niet kan ontwijken is je uitlaat stuk en heel luidruchtig). Het landschap vlakt uit en rond halfzeven zijn we in Les Rêves de Bourgogne (waar we 2 jaar geleden ook verbleven).

Op zondag is er de rit naar huis, zonder 1 meter snelweg. Het is vandaag de 2e dag van het voorspelde zwarte weekend op de wegen. Wij hebben er niets van gemerkt…..

Na 3000km parkeren we een luide en vuile fastback op de oprit. Wat een een zalige vakantie. Geniet van de foto’s.

Niet te missen juwelenwinkeltje in Balazuc.
Balazuc
Lekker en gezellig eten in Auberge du Pouzat.
Zicht op Aiguèze
Zicht op de Rhône vallei
Ritje met Cyriel Huysentruyt mocht niet ontbreken natuurlijk.
Op de Col de Rousset 1254m
Het prachtige Lac d'Annecy