HOME
6h Spa Francorchamps 2019

Met ruim wat vertraging eindelijk de foto's van Francorchamps gesorteerd. Het zijn er sowieso altijd al veel en dus duurt het uitzoeken en bewerken altijd al lang. Nu in volle Corona crisis, is er tijd genoeg om dit klusje eindelijk te doen.

Deze editie was nat en koud, maar ook speciaal want er was een unieke GT40 tribute om de befaamde Le Mans overwinning van Jacky Ickx van 1969 te herdenken. Er zijn altijd al veel Ford GT40 wagens die meerijden in de 6u race, soms wel 15 ! Maar voor deze tribute was er een speciale "race" georganiseerd op zondag waar wel 70 GT's aan deelnamen. Uiteraard de oude modellen, maar ook de 2005 serie en de laatste met de Ecoboost motor. De bedoeling was dat een nummer 6 in Gulf kleuren laatste zou vertrekken en als eerste eindigen, net zoals in 1969. Jacky Ickx vlagde af en dochter Vanina reed zelf mee. Een uniek evenement dus ! En vermits Jacky Ickx dus aanwezig was had ik de gelegenheid om deze Belgische held te ontmoeten en de hand te schudden, een echt kippevelmoment ! Met dank aan Daisy voor de, beste foto van heel het weekend.

Ik plaats enkel foto's van Ford GT's, van in de 6u race, de parking en de overvolle pits, de Le Mans start en uiteraard de foto met yours truly en Mr Ickx !