HOME
Weekendje Butgenbach

Begin juni hadden we een weekendje in Butgenbach geboekt voor ons 5 jaar samen. De weersvoorspellingen zagen er allesbehalve droog uit, maar bon we reden uiteraard met de Mustang. Voorbij Brussel hadden we er al 3 stortbuien op zitten..... We hadden nog net een plaatsje voor ons hotel Eifelland en de eerste avond genoten we van een lekkere verse pizza op onze kamer. Zaterdagochtend gingen we wandelen bij Malmédy, la vallée des trois marrets, het bleef zowaar droog en het was een schitterende wandeling waar soms wat klauterwerk aan te pas kwam.

In de namiddag rijden we een kastelenroute met als start Kelmis vlakbij de Duitse grens. We zien prachtige kastelen en monumenten, soms in privé eigendom maar dat houdt ons niet tegen om foto's te nemen, we krijgen toestemming van de dame des huizes van het kasteel van Liberté om dit te doen. En wat verderop komt de eigenaar buiten om de fastback te bewonderen als we de foto van het kasteel nemen. En even later, in vlot Duits, sta ik in zijn mancave naar een Fiat Sport 124, een Capri 2.8 en een Porsche 928 te kijken. Ja er staat best wat verborgen achter poorten. Een tof moment met deze kerel, die zelf een restauratie shop heeft. We spotten nog wat mooie monumenten en ook een Cadillac aan de muur van een friterie. Op het drielandenpunt zien we net de Wilhelminatoren, net want het is eens we wat hoger rijden telkens heel mistig. Leuk sfeertje, dat wel. In het terugrijden naar ons hotel passeren we Botrange, ook alweer in de mist. Het verschil met de foto van een maand eerder is enorm !

Zondagochtend is goed om het meer van Butgenbach te bekijken en te fotograferen. De voorziene wandeling in Botrange doen we maar niet, het is koud, vochtig en we zien nauwelijks 50 meter ver. Op de parking wordt een Jaguar E-type tegengehouden voor.... een snelheidscontrole. De Peak Brasserie wordt wel nog bezocht, en een biertje geproefd. We rijden naar huis, lunchen in Huy en zowaar wat later, hoe dichter we bij huis komen: de zon en blauwe lucht. In Vlaanderen blijkt het een heel weekend warm en zonnig geweest te zijn. Ach ja je kan niet altijd winnen he. Geniet van de foto's.

Start van de kastelenroute in Kelvis
Klein beginnen: kapel
En nu wat groter: kasteel van Liberté
In de stallen rechts was dus die mancave
Nog een monumentje
Friterie met Cadillac
Nodeloos te zeggen dat we niet naar boven zijn geweest voor het zicht !
De drie grenspalen
Signal de Botrange in de mist
Nauwelijks 50 meter zicht, dus het mistlicht komt van pas
Het stuwmeer van Butgenbach
Brasserie Peak Beer