HOME

8th Flanders Mustang Event

 

Je zou denken dat na 7 edities, alles vanzelf loopt om deze rit te organiseren. Helaas is dat niet zo, maar misschien had het feit dat ik een huis heb gekocht en daar hard in aan het werken ben, er iets mee te maken ?

Het werden dus een aantal late avonden, maar alles is toch op tijd klaar geraakt (zie je wel dat ervaring helpt ;o)......)

Ik heb ondertussen ook het juiste email adres om zon te bestellen voor deze dag, dus we mochten weer heel de dag genieten van lekker zomerweer !

43 mustangs waren aanwezig om deel te nemen aan de 100 (of 80 voor de verkorte versie)km lange tocht door Vlaanderen. Geen kleine baantjes met blinde bochten dit jaar, maar mooie lange wegen waar wat meer snelheid kon gemaakt worden, heel wat bomen stonden langs het parcours zodat we deze rit dan maar "de boomkensroute" genaamd hebben.

De start in De PInte verliep vlot, maar even verder in Sint-Martens-Latem zorgde een autowijding voor wat probleempjes.....niet getreurd, een aantal mustangs verlieten deze plaats met de goede bescherming van Sint-Christoffel (een een drets water) en konden hun route dus gewijd voortzetten.

Onze middagstop was in het provinciaal domein "Het Leen" te Eeklo, we hadden toestemming om via de achteringang het domein te betreden, we kregen dus een schitterend deel te zien, rustig rijden met z'n allen !

Na de aperitief en de lunch kregen de deelnemers de praktische proef voorgeschoteld, wat deze keer helemaal niet gemakelijk bleek, de vragen brachten de deelnemers minder in de problemen.

Goed opgewarmd begonnen we aan het tweede deel, waar we even later met een veerboot het kanaal Gent-Terneuzen overstaken. Iedereen vond dit heel leuk en de fototoestellen hadden het dan ook vrij druk !

De eerste groep kon het "lange" parcours vlotjes afleggen (zo een 60km) terwijl de laatste groep de "verkorte" versie nam en zo ook niet te laat aankwam in Wachtebeke ons eindpunt. Daar werden de winnaars van de wedstrijd bekend gemaakt en mocht iedereen om z'n (populair) aandenken komen.

En voor mij zeker geslaagde dag zat er op, ik hoop dat iedereen ervan genoten heeft ! Hier zijn wat foto's:

 


8FME1.jpg

8FME10.jpg

8FME11.jpg

8FME12.jpg

8FME13.jpg

8FME2.jpg

8FME3.jpg

8FME4.jpg

8FME5.jpg

8FME6.jpg

8FME7.jpg

8FME8.jpg

8FME9.jpg

trophee8fme.jpg