La Reine de la Route, zo wordt deze iconische auto in Frankrijk genoemd. In de oldtimer wereld zegt men vooral Traction Avant, terwijl het eigenlijk een Citroën 7cv is (het eerste model). Produktie startte in 1934 en, met een onderbreking tijdens WOII, duurde die tot 1957. De Traction is een baanbrekende auto, niet alleen was voorwielaandrijving toen nieuw, maar ook de onafhankelijke ophanging rondom en het zelfdragend chassis waren dat ook. Verder waren er nog hydraulische remmen en vanaf 1936: tandheugelbestuuring. Meer dan 700.000 exemplaren rolden van de band.
Deze grijze Traction is een in Vorst gebouwde Deluxe uit 1951. Voorzien van een 1.8l 4 cilinder met manuele drie versellingsbak. De wagen is grotendeels origineel, inclusief de drivetrain en is al in bezit van de eigenaar sinds 1986.
Het ritje naar Baasrode is al een feest op zich, naast het feit dat het een iconische auto is, is het gewoon leuk om terug 1951 in te stappen. En instappen doe je via de “suicide” deuren om vervolgens op de prettige verende bank te zitten. Veiligheidsgordels zijn niet aanwezig, een radio ook niet. Het dashboard herbergt het miniumum aan meters. Het klokje (dat je zelf moet opwinden), tikt nog steeds mee. Met een klein gekraak schakelt de eerste versnelling en dan vertrekken we met een mooie brom. De bak schakelt verassend vlot en heel snel zitten we in de hoogste versnelling. Het is onmiddellijk duidelijk dat deze wagen een trager tijdperk ademt. Het is niet nodig te gaan scheuren, je geniet gewoon rustig van deze belle française. De fotoshoot gaat door op het terrein van de stoomtreinen. Dat ging ook wat trager toen en past prima bij onze Traction. De blauwe stoomloc is gebouwd in 1922 in Haine-St-Pierre, weegt 19 ton en kan 30km/h halen. Prachtig gerestaureerd een aantal jaar geleden vormt deze locomotief en de goederen en passagier wagons een mooie achtergrond voor deze fotoshoot.