HOME
Interieur resto: isolatie

Vermits mijn 2 zetels uit de auto waren (zie zetelproject) was het een goed moment om het origineel tapijt er ook eens uit te halen, 1 om de isolatie te vernieuwen, 2 om de staat van de bodem eens te bekijken. De wagen is in 1996 gerestaureerd, dus ik was benieuwd hoe de bodem er aan toe was. Maar eerst was het nog demontage tijd. Ik start met de door sill plates, dan de kick panels, de console, de gordels, de remote trunk release hendel en ook de airco (die gelukkig niet meer was aangesloten). Ook komt de achterbank eruit. Vervolgens kan het oude tapijt eruit. Ik had ook al het stuur eraf gehaald, dat werkt makelijker. De bodem komt in zicht en gelukkig ziet die er goed uit. Enkel aan de kant van de firewall is er wat roest, namelijk waar het gat is voor de stuurkolom en wat andere gaten (waar de oude isolatie mee diende vast te zitten, maar dus niet het geval was). Ook de kant waar de kachel zit is er wat roest. Al bij ben ik tevreden, na 22 jaar in Belgiƫ valt het goed mee.

Het roest wordt afgeschuurd en vervolgens behandeld met Brunox. Dat is een roestomvormer en tevens een epoxy grondlaag. Eens dit klusje geklaard kan ik beginnen aan het installeren van de nieuwe isolatie. Ik gebruik hier gewoon “ondertapijt” voor. Dat is licht en werkt geluids en warmte isolerend. Ik meet telkens een stuk af, ga het dan snijden en vervolgens plaatsen. Je moet ook uiteraard de gaten voorzien voor de zetels en de gordels. Al bij al een aantal uren werk, maar wel leuk. Eens de bodem netjes bedekt, kan het oude tapijt er terug op. Dan is het weer alles opbouwen, ook alweer een leuk werkje. De console wordt ook mooi vastgezet. Dan worden de vernieuwde zetels gemonteerd en is het interieur klaar voor opnieuw vele jaren rijplezier.
En hier is de bodem, alles is er uit. Gelukkig ziet er hier nog heel netjes uit.
Hier was er wel wat roest. Na alles afgeschuurt te hebben spoot ik er Brunox op. Al het roest wordt zwart door de roestomvormer, tevens ligt er een tranparante grondlaag op.
Het tapijt met een deel van de oude isolatie erop. Onder de achterbank zat er ook een stuk met een soort pek eraan. Heel zwaar en plakkerig.
Nu was het de ideale moment om het tapijt eens goed te stofzuigen.
Het eerste stuk ligt erin. De plastic buis is de condensatie overloop voor de AC.
En klaar. Ik deed het stuk voor stuk en zorgde dat het netjes plat lag en niet opbolde. Ook de gaten werden gemaakt en de kabel voor de trunk release werd mooi ingelegd.
Het tapijt ligt er terug in, de gordels liggen klaar en de console staat recht en vast. Enkel nog de achterbank en de vernieuwde zetels.