HOME
Bond locations

Iedereen weet wel dat ik een James Bond fan ben. De mustang schaalmodellen, boeken en alle films op DVD zijn aanwezig thuis. Maar op een echte Bond locatie zijn of rijden; dat was nog niet gebeurd. Dit jaar tijdens onze European Tour 2.0 kon dat eindelijk wel en dan nog twee locaties: de Furkapas voor verschillende locaties van Goldfinger uit 1964 met Sean Connery en Piz Gloria (op de top van Schilthorn) van On Her Majesty’s Secret Service uit 1969 met George Lazenby. Beide locaties zijn in Zwitserland.

Goldfinger 1964

Door heel wat mensen beschouwd als dé 007 film, bracht deze film de Bond gekte echt goed op gang. Het verhaal en plot kennen jullie wel natuurlijk en ook de acteurs. Hier gaat het over de filmlocatie van de iconische scenes met Bond’s DB5 en Tilly Masterson’s witte Mustang. Als extra auto was er een prachtige Rolls Royce van Auric Goldfinger himself. Verschillende locaties op de schitterende Furkapas werden hiervoor gebruikt. En paar hotels staan er nog steeds dus hier waren wel wat foto mogelijkheden. Dankzij het boek “The Goldfinger Files” (The making of the iconic Alpine sequence in the James Bond movie Goldfinger) had ik foto’s uit 1964 die ik ook wou maken of reproduceren met de fastback erbij. Klik hier voor de foto's.

On Her Majesty’s Secret Service 1969

Vermits Sean Connery de mediagekte in Japan (You only live twice) zeer snel beu was, en hij niet aan de volgende Bond film wou meewerken. Dus vonden Harry Saltzman en Cubby Broccoli een nieuwe acteur: de Australiër George Lazenby. Diana Riggs en Telly Savalas waren schitterende mede acteurs van deze Bond film, die nu, door de kenners als een pareltje wordt beschouwd. Dé locatie in deze film is uiteraard Piz Gloria op de top van Schilthorn. De Zwitsers buiten dit 100% uit, je kan er niet naast kijken dat het een Bond locatie is; tevens is er een Bond expo op één van de verdiepingen. Uiteraard is het spectaculaire zicht dat je hebt nog nét iets indrukwekkender en is dat alleen de moeite om met 3 kabelliften (Stechelberg – Mürren, Mürren – Birg, Birg – Piz Gloria) naar 2970m te gaan. Klik hier voor de foto's.