HOME

January 2018, hot news ! The original Bullitt movie car has been revealed during the presentation of the 2018 Bullitt Mustang. Car nr 559 was the movie car while 558 was the stunt car. The stunt car was found as a wreck in Mexico in 2017. While that car barely had something original, the movie car is fully original !! Read all about it here.

Na de 2001 en 2008 Bullitt heeft Ford ook een 2019 versie op de markt: Klik hier voor een fotoshoot met een nieuwe Bullitt

Bullitt, je hoeft dit maar te zeggen en de meeste Mustangs fans zien én horen een 1968 fastback door te straten scheuren met Steve McQueen achter het stuur. En terwijl er hier in België een paar mooie exemplaren van een Highland Green gekleurde Mustang te bewonderen zijn, is de filmlocatie wel wat verder ..... Tijdens mijn  bezoek aan San Francisco heb ik natuurlijk een aantal van deze locaties bezocht. Sommige daarvan zijn nauwelijks veranderd sinds 1968. Als je je ogen dicht doet, kan je het bijna voelen als je terplekke staat, een 390ci V8 die de sporen wordt gegeven door de King of Cool.

Maar laten we eerst beginnen met de bekende Mustang. Ik heb er hier eentje staan die er visueel zeer sterk op lijkt, details die je bij de meeste Bullitt replica’s niet terug vindt.
Highland Green, maar dat wisten we al. De grille is leeg, geen paardje te bespeuren. Ook geen emblemen op de zijkant, en de rocker panel molding is mee groen gelakt. De velgen zijn American Racing Torq Trust met de juiste centercaps.
Dit zie je al veel minder vaak...... een speciale spiegel én ook groen. Oog voor detail heet dat.
Ook hier zijn heel wat wijzigingen doorgevoerd: geen achteruitrij lichten, achterkant zwart gemaakt, benzinedop zwart gemaakt, de uitlaatbuizen en de verwijderde letters op het kofferdeksel. Enkel nog de beroemde nummerplaat JJZ-109 en het is af.
En dit prachtig paar zag ik tijdens de Silverstone Classic. Met nummerplaten incluis !
68 Deluxe Interieur
En deze camera stond ook in de Mustang.
En in de Charger: de "Winchester pump" van de bad guys.
Taylor Street 1153, het appartement waar Frank Bullitt woont.

Op de garage na is het huis nauwelijks verandert. Het kan wel een likje verf gebruiken.
Ook de winkel aan de overkant is er nog.
Enkel een kleine poster herinnert de klanten eraan dat dit de winkel is waar ie ging shoppen.
Op Broadway kreeg Lt Bullitt de nodige tips van zijn informant.
Het schitterende huis op Vallejo Street werd gebruikt als huis voor Chalmers (gespeeld door Robert Vaughn). Hier krijgt Bullitt de opdracht.
Grace Cathedral (gezien vanop het Mark Hopkins hotel) werd ook gebruikt (scene tussen Bullitt's baas & Chalmers).
Start van de beroemde achtervolging. Dit is York Street. Hier rijdt ie op gevolgd door de bad guys met de Charger.
We rijden naar boven.....
En dit zien we links. Op de vegetatie na alweer nauwelijks onveranderd.
En dit ziet de Charger na de straat rechts te hebben genomen. Om dan vervolgens de Mustang in z'n achteruitkijkspiegel te zien.